menu 15-19

Poniedziałek 15 listopada

Zupa pomidorowa z makaronem
Bagietka z szarpaną wieprzowiną i sosem musztardowym

Kotlety jajeczne, ryż, mizeria
Sałata z kurczakiem, suszonymi pomidorami i mozarellą
Filet z ryby, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty
Bitki wieprzowe, kasza, sałatka z ogórka kiszonego
Makaron w sosie śmietanowym z klopsikami
Nugettsy z kurczaka, frytki, sos czosnkowy, coleslaw

Wtorek 16 listopada

Zupa grochowa
Bagietka z chrupiącym kurczakiem i sosem słodko kwaśnym
Sałata grecka

Sznycel w sezamie, ziemniaki opiekane, surówka z białej kapusty
Golonka na kapuście z ziemniakami chrzanem i musztardą
Potrawka z kurczaka z ryżem
Łazanki z kapustą i grzybami

Środa 17 listopada

Kapuśniak ze słodkiej kapusty z pomidorami
Bagietka z chrupiącym boczkiem i sosem musztardowym

Naleśniki z serem i polewą czekoladową
Kotlet mielony, ziemniaki, marchewka z groszkiem,
Devolay, frytki, sałata
Hamburger wołowy z frytkami, krążki cebulowe

Czwartek 18 listopada

Zupa fasolowa
Socjalistyczna buła z farszem pieczarkowo-cebulowym

Placki z jabłkami
Tarta ze szpinakiem
Sałata cezar
Kotlet schabowy, ziemniaki, kapusta zasmażana
Makaron z kurczakiem w sosie pieczarkowym

Piątek 19 listopada

Rosół z makaronem
Bagietka z jajkiem, majonezem i warzywami

Kotlety ruskie z sosem grzybowym, ryż, surówka z białej kapusty
Filet z ryby, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty
Schab w sosie myśliwskim, ziemniaki, buraczki
Pierś z kurczaka w cieście francuskim, ryż, fasolka
Udko pieczone bez tłuszczu, ryż, warzywa z wody – dieta cukrzycowa

Ten wpis został opublikowany w kategorii Wydarzenia. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *