Poniedziałek 16 stycznia
Krupnik
Bagietka z żółtym serem i warzywami
Sztuka mięsa w sosie pieczeniowym, pure, surówka z czerwonej kapusty
Pulpeciki drobiowe w sosie koperkowym, pure, marchewka z groszkiem
Sałata grecka
Pierś z grila, ryż, sałata
Gulasz warzywny z ryżem
Wtorek 17 stycznia
Zupa kalafiorowa
Bagietka z szarpana wieprzowiną, majonezem i warzywami
Placki z jabłkami i gruszką
Kluski śląskie z gulaszem wołowo-wieprzowym, surówka z białej kapusty – danie za 25,00 bez zupy
Kotlet mielony, puree, marchewka z groszkiem
Rolada drobiowa z sosem pomidorowo-migdałowym, ryż, surówka z białej kapusty
Fasolka zielona po meksykańsku z ryżem
Sałata Parma
Środa 18 stycznia
Zupa cebulowa z grzanką
Bagietka z kurczakiem, sosem musztardowym i warzywami
Makaron carbonara z żółtkiem i parmezanem
Kotlet schabowy, pure, kapusta zasmażana
Naleśniki wytrawne ze szpinakiem i warzywami
Kluski śląskie z sosem grzybowym, surówka z kiszonej kapusty
Sałata texas z sosem cezarskim i bekonem
Czwartek 19 stycznia
Zupa fasolowa
Bagietka z pastą z makreli
Gołąbki z puree ziemniaczanym
Gołąbki warzywne z pure ziemniaczanym
Sznycel z jajkiem sadzonym, puree, fasolka z wody
Kopytka z kiełbasą i cebulą
Piątek 20 stycznia
Rosół z makaronem
Bagietka z pastą jajeczną
Placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym
Strudel z mięsem, kapustą i grzybami
Nugettsy z kurczaka z frytkami, coleslaw
Filet z ryby, pure, surówka z kiszonej kapusty
Ryż z jabłkiem, cynamonem i słodką śmietanką