Menu 16-20 stycznia

Poniedziałek 16 stycznia

Krupnik

Bagietka z żółtym serem i warzywami

Sztuka mięsa w sosie pieczeniowym, pure, surówka z czerwonej kapusty

Pulpeciki drobiowe w sosie koperkowym, pure, marchewka z groszkiem

Sałata grecka

Pierś z grila, ryż, sałata

Gulasz warzywny z ryżem

Wtorek 17 stycznia

Zupa kalafiorowa

Bagietka z szarpana wieprzowiną, majonezem i warzywami

Placki z jabłkami i gruszką

Kluski śląskie z gulaszem wołowo-wieprzowym, surówka z białej kapusty – danie za 25,00 bez zupy

Kotlet mielony, puree, marchewka z groszkiem

Rolada drobiowa z sosem pomidorowo-migdałowym, ryż, surówka z białej kapusty

Fasolka zielona po meksykańsku z ryżem

Sałata Parma

Środa 18 stycznia

Zupa cebulowa z grzanką

Bagietka z kurczakiem, sosem musztardowym i warzywami

Makaron carbonara z żółtkiem i parmezanem

Kotlet schabowy, pure, kapusta zasmażana

Naleśniki wytrawne ze szpinakiem i warzywami

Kluski śląskie z sosem grzybowym, surówka z kiszonej kapusty

Sałata texas z sosem cezarskim i bekonem

Czwartek 19 stycznia

Zupa fasolowa

Bagietka z pastą z makreli

Gołąbki z puree ziemniaczanym

Gołąbki warzywne z pure ziemniaczanym

Sznycel z jajkiem sadzonym, puree, fasolka z wody

Kopytka z kiełbasą i cebulą

Piątek 20 stycznia

Rosół z makaronem

Bagietka z pastą jajeczną

Placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym

Strudel z mięsem, kapustą i grzybami

Nugettsy z kurczaka z frytkami, coleslaw

Filet z ryby, pure, surówka z kiszonej kapusty

Ryż z jabłkiem, cynamonem i słodką śmietanką

Ten wpis został opublikowany w kategorii Wydarzenia. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *