menu 27-01 Listopada

Poniedziałek 27 listopada

Zupa ogórkowa
Bagietka z kurczakiem i sosem jogurtowo-warzywnym
Bagietka z żółtym serem, awokado i musztardą

Jajecznica z 5 jaj z boczkiem i kajzerką
Pięć paróweczek, bułeczka poranna z masłem, ketchup i musztarda
Sałata z rukolą, pieczonym burakiem i fetą
Placki z jabłkami i gruszką
Szaszłyk drobiowy, ziemniak faszerowany z sosem czosnkowo-warzywnym
Stek ze schabu, łódki ziemniaczane, warzywa z wody

Wtorek 28 listopada

Zupa szczawiowa z jajkiem
Bagietka z mozarellą, sałatą i pomidorem
Bagietka z suchą krakowską i warzywami

Sałata z kurczakiem i mozarellą
Placki ziemniaczane z sosem kurkowym
Bitki wołowe z kaszą gryczaną, buraczki zasmażane danie za 30,00 PLN bez zupy
Wieprzowina a la stroganoff, kasza, surówka z kiszonej kapusty
Sznycel z kurczaka, ziemniaki opiekane, surówka z białej kapusty

Środa 29 listopada

Meksykańska zupa pomidorowa
Bagietka z żółtym serem, szynką i warzywami
Bagietka z camembertem i warzywami

Strudel z ciasta francuskiego z warzywami i mozarellą
Sałata grecka
Kotlety jajeczne, pure, tarta marchewka
Pstrąg z patelni z pieprzem cytrynowym, pure, sałata danie za 35.00 PLN bez zupy
Kotlet mielony, puree, marchewka z groszkiem
Rolada z kurczaka, ryż, tarta marchewka

Czwartek 30 listopada

Zupa fasolowa
Bagietka z kurczakiem i sosem majonezowo-warzywnym
Bagietka z sałatą, mozarellą i pomidorem

Grilowana kiełbasa, ziemniaki opiekane, ketchup i musztarda
Jajecznica z 5 jaj z kiełbasą i bułeczką poranną
Kotlety sojowe, pure, fasolka z wody
Nugettsy z kurczaka, frytki, coleslaw
Kieszonki schabowe zapiekane z żółtym serem, pure, biała kapusta

Piątek 01 grudnia

Rosół z makaronem
Bagietka z jajkiem i majonezem
Bagietka z salami i warzywami

Filet z ryby, ziemniaki opiekane, sałatka z kiszonej kapusty
Pstrąg z patelni, pure, surówka z kiszonej kapusty danie za 35,00 PLN bez zupy
Makaron siciliana
Wytrawne naleśniki z warzywami i serem
Udko z kurczaka, pure, marchewka z groszkiem
Kotlet schabowy, pure, kapusta zasmażana

Opublikowano Wydarzenia | Skomentuj

menu 20-24

Poniedziałek 20 listopada

Zupa koperkowa z zacierkami
Bagietka z żółtym serem, szynką i warzywami
Bagietka z łososiem wędzonym na gorąco, kaparami i majonezem

Camembert panierowany z jabłkiem, żurawiną i grzanką
Kiełbasa na gorąco z ketchupem musztardą i kajzerką
Jajecznica z 5 jaj z kiełbasą i bułeczką poranną
Makaron carbonara z żółtkiem i parmezanem
Pulpety w sosie koperkowym, pure, biała kapusta
Sznycel w płatkach kukurydzianych, pure, surówka z białej kapusty

Wtorek 21 listopada

Zupa pomidorowa z ryżem i śmietaną
Bagietka z kurczakiem i sosem czosnkowym
Bagietka z camembertem i warzywami

Pięć paróweczek, bułeczka poranna z masłem, ketchup i musztarda
Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą, cebulą, warzywami i żółtym serem
Żołądki drobiowe, pure, surówka z kiszonej kapusty
Kieszonki drobiowe, pure, fasolka
Kurczak curry z ryżem i warzywami + zupa

Środa 22 listopada

Zupa pieczarkowa
Bagietka z żółtym serem, sałatą i warzywami
Bagietka z pasztetem i ogórkiem kiszonym

Trzy jajka sadzone, pomidor z cebulą, kajzerka
Kluski śląskie z sosem pieczarkowym
Pław sebza-kaurma – danie za 28,00 PLN bez zupy
Pierś z pieca z ananasem i sosem mango, ryż, tarta marchewka
Kurczak słodko-kwaśny z makaronem ryżowym
Kotlet schabowy, ziemniaki opiekane, kapusta zasmażana

 

Czwartek 23 listopada

Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami
Bagietka z pieczoną karkówką i ogórkiem kwaszonym
Bagietka z białym serem i dżemem z czarnej porzeczki

Twarożek z warzywami, kajzerka z masłem i sałatą
Kiełbasa na gorąco z ketchupem musztardą i kajzerką
Makaron z warzywami po meksykańsku
Placek po zbóju z surówkami – Danie za 45,00 PLN bez zupy
Lasagna
Sznycel z jajkiem sadzonym, ziemniaki opiekane, surówka z białej kapusty

Piątek 24 listopada

Rosół z makaronem
Bagietka z jajkiem, majonezem i warzywami
Bagietka z filetem z miruny i ogórkiem kiszonym

Naleśniki z serem i frużeliną wiśniową
Makaron spinaci
Filet z miruny, ziemniaki opiekane, surówka z kiszonej kapusty
Pstrąg z patelni, pure, surówka z kiszonej kapusty – danie za 35,00 PLN bez zupy
Wieprzowina po seczuańsku, ryż, coleslaw
Pierś z suszonymi pomidorami, ryż tarta marchewka z jabłkiem

Opublikowano Wydarzenia | Skomentuj

menu 13-17 listopada

Poniedziałek 13 listopada

Zupa pomidorowa z ryżem i śmietaną
Bagietka z żółtym serem, awokado i musztardą
Bagietka z szarpaną wieprzowiną i chrzanem
Sałatka z ananasem, krewetkami sosem majonezowym

La bohémienne z klopsikami z kuskusa
Makaron z sosem szpinakowo brokułowym posypany parmezanem
Pław – azerbejdżańskie danie z karkówki w zalewie z winogron, ryż
Pierś z kurczaka faszerowana szpinakiem z sosem brzoskwiniowym, ryż, mizeria

Wtorek 14 listopada

Zupa szczawiowa z jajkiem
Bagietka z szynką, żółtym serem i ogórkiem po szwedzku

Bagietka z twarożkiem i warzywami
Wytrawny omlet z warzywami i serem
Sałata parma
Naleśniki z serem i słodką śmietanką
Devolay, ziemniaki opiekane, tarta marchewka
Bitki wieprzowe, kopytka, buraczki
Makaron z kurczakiem w sosie pieczarkowym

Środa 15 listopada

Zupa kalafiorowa z koperkiem
Bagietka z kurczakiem i remuladą duńską
Socjalistyczna buła z farszem pieczarkowo-cebulowym

Carpaccio z buraka z orzechami włoskimi na sałacie
Kiełbasa na gorąco z ketchupem musztardą i kajzerką
Filet z miruny, ziemniaki opiekane, surówka z kiszonej kapusty
Tatar z łososia z kaparami i tostami – Danie za 42,00 PLN bez zupy
Łosoś z pieca z pieprzem cytrynowym, ziemniaki opiekane, sałata danie za 45,00 PLN bez zupy
Sznycel z kurczaka, ziemniaki opiekane, surówka z białej kapusty
Szynka w sosie chrzanowym, pure, surówka z kiszonej kapusty

Czwartek 16 listopada

Zupa grochowa
Bagietka z fetą, pomidorem i oliwkami
Bagietka ze sznycelkiem z kurczaka, sałatą i ogórkiem

Sałatka włoska z makaronu, fety, suszonych pomidorów i blanszowanego szpinaku
Makaron z bazyliowym pesto i suszonymi pomidorami
Risotto z owocami morza – danie za 25,00 PLN bez zupy
Befsztyk tatarski z cebulką, ogórkiem kiszonym, grzybkami, pieczywo, masło – danie za 45,00 PLN bez zupy
Udziki pieczone, pure, marchewka z groszkiem
Schab w sosie pieczeniowym, pure, surówka z białej kapusty

Piątek 17 listopada

Rosół z makaronem
Bagietka z pastą rybną
Bagietka z salami i warzywami

Kluski leniwe ze smażoną bułeczką, masełkiem i cukrem
Kopytka z kiełbasą i cebulą
Ryba z pieca, pure, sałatka z ogórka kiszonego
Kotlet pożarski, pure, surówka z białej kapusty
Rolada z kurczaka, ryż, fasolka
Polędwiczki wieprzowe z sosem kurkowym, kopytka, surówka z czerwonej kapusty – Danie za 30,00 PLN bez
zupy

Opublikowano Wydarzenia | Skomentuj

menu 6-10 października

Poniedziałek 06 listopada

Krupnik
Bagietka z żółtym serem, sałatą i warzywami
Bagietka z pieczenią rzymską i ogórkiem kiszonym

Cztery parówki, bułeczka poranna z masłem, ketchup i musztarda
Sałata z kurczakiem i mozarellą
Kotlety jajeczne, pure, fasolka z wody
Pieczeń rzymska, pure, buraczki
Rolada z kurczaka, ryż, fasolka

Wtorek 07 listopada

Zupa zacierkowa
Bagietka z rukolą, pomidorem i mozarellą
Bagietka z salami, żółtym serem i warzywami

Jajecznica z 5 jaj z boczkiem i kajzerką
Sałata texas z sosem cezarskim i bekonem
Placki ziemniaczane z sosem kurkowym
Makaron z kurczakiem w sosie pomidorowo-migdałowym
Potrawka z kurczaka, brązowy ryż, brokuł
Pulpety w sosie koperkowym, pure, biała kapusta

Środa 08 listopada

Żurek z ziemniakami, jajkiem i kiełbasą
Bagietka z filetem z miruny i ogórkiem kiszonym
Bagietka z grilowaną kiełbasą, musztardą i ketchupem
Shakshuka z bułeczką

Placki z jabłkami, gruszką i musem z owoców leśnych
Makaron bolognese
Duszona karkówka, pure ziemniaczane, surówka z kiszonej kapusty
Filet z miruny, pure, surówka z kiszonej kapusty
Kurczak po chińsku, ryż, coleslaw

Czwartek 09 listopada

Zupa ogórkowa
Bagietka ze szpinakiem, serem typu greckiego i pomidorem

Bagietka zapiekana z szynką, żółtym serem, pieczarkami i cebulą
Jajecznica z 5 jaj z kiełbasą i bułeczką poranną
Cukinia w sosie śmietanowo-bazyliowym z plackami ziemniaczanymi
Sałata cezar
Pieczarki faszerowane, pure, surówka z marchewki
Wieprzowina po seczuańsku, ryż, coleslaw
Sznycel z kurczaka, ziemniaki opiekane, surówka z białej kapusty

Piątek 10 listopada

Rosół z makaronem
Bagietka z jajkiem, majonezem, sałatą i szczypiorkiem
Bagietka z szynką, żółtym serem, warzywami i majonezem

Cztery parówki, bułeczka poranna z masłem, ketchup i musztarda
Sałata parma
Ryba z pieca, pure, sałatka z ogórka kiszonego
Łosoś z pieca z pieprzem cytrynowym, ziemniaki opiekane, sałata danie za 37.00 bez zupy
Strudel z ciasta francuskiego z warzywami, żółtym serem, mozzarellą, sosem czosnkowym
Szynka w sosie chrzanowym, pure, surówka z białej kapusty
Cordon bleu, pure, surówka z białej kapusty

Opublikowano Wydarzenia | Skomentuj