Poniedziałek 19 października
Cena zestawu 18 PLN zupa w każdym zestawie
Bagietka 8 PLN
Kolendrowy krem z marchwi z grzanką
Bagietka z szarpaną wieprzowiną i sosem musztardowym
Sznycel z kurczaka ziemniaki pure, tarta marchewka
sałata texas z sosem cezarskim i bekonem
Placki serowe z musem owocowym
Lasagna wegetariańska
Wieprzowina po seczuańsku, ryż, coleslaw
Tatar z łososia z kaparami i tostami – danie za 25,00 PLN
Wtorek 20 października
Cena zestawu 18 PLN zupa w każdym zestawie
Bagietka 8 PLN
Zupa pomidorowa z makaronem
Bagietka z suchą krakowską i warzywami
Naleśniki wegetariańskie
Śledź w oleju z pieczywem
Wieprzowina z mango, ryż, surówka z białej kapusty
Makaron z kurczakiem w sosie pieczarkowym
Nugettsy z kurczaka z frytkami i sosem czosnkowym
Pieczony kurczak w sosie śmietanowo-pomidorowym z mozzarellą, łódki ziemniaczane, sałata
Środa 21 października
Cena zestawu 18 PLN zupa w każdym zestawie
Bagietka 8 PLN
Zupa ogórkowa
Bagietka z żółtym serem i warzywami
Sałatka z wędzonym kurczakiem
Kotlety jajeczno-warzywne, ryż sałata
Kotlet schabowy, pure, kapusta zasmażana
Pierś z kurczaka z suszonymi pomidorami i mozarellą, ryż, fasolka
Pierogi ruskie z cebulką
Makaron carbonara
Czwartek 22 października
Cena zestawu 18 PLN zupa w każdym zestawie
Bagietka 8 PLN
Kapuśniak
Bagietka z pasztetem i ogórkiem kwaszonym
Nie dodajemy musztardy, bo nie każdy lubi. Chociaż my wolimy z ostrą musztardą;)
Śliwki w cieście
Strudel z ciasta francuskiego z warzywami
Rolada z kurczaka, ryż, tarta marchewka
Schab w sosie grzybowym, ziemniaki, buraki
Makaron z sosem kurkowym
Tortilla z kurczakiem i warzywami
Piątek 23 października
Cena zestawu 18,00 PLN zupa w każdym zestawie
Bagietka 8,00 PLN
Rosół z makaronem
Bagietka z pastą z kurczaka i warzywami
Naleśniki z nutellą i malinami i sosem waniliowym
Hamburger z frytkami
Pstrąg z patelni, z masłem czosnkowym, frytki, surówka z kiszonej kapusty – danie za 25,00 PLN
Miruna, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty
Biryani z kurczaka i ryżu
Biryani to klasyka kuchni indyjskiej. Potrawa wywodzi się z tradycji kulinarnej Wielkich Mogołów. Kuchnia ta popularna jest szczególnie w północnych Indiach i tam też biryani serwowane jest najczęściej. Chicken biryani jest najpopularniejszą indyjską potrawą z ryżem i oprócz ryżu składa się jeszcze z mięsa, jogurtu i przypraw. Sposób przygotowania potrawy zależny jest od regionu i lokalu. Tradycyjnie chicken biryani powstaje z mięsa kurczaka, ryżu basmati, cebuli, czosnku, chili, jogurtu oraz przypraw takich jak kolendra czy mięta.
Pieczone bataty z ciecierzycą, szpinakiem i fetą