Przepyszności 19-23

Poniedziałek 19 października

Cena zestawu 18 PLN zupa w każdym zestawie

Bagietka 8 PLN

 

Kolendrowy krem z marchwi z grzanką

Bagietka z szarpaną wieprzowiną i sosem musztardowym

Sznycel z kurczaka ziemniaki pure, tarta marchewka

sałata texas z sosem cezarskim i bekonem

Placki serowe z musem owocowym

Lasagna wegetariańska

Wieprzowina po seczuańsku, ryż, coleslaw

Tatar z łososia z kaparami i tostami – danie za 25,00 PLN

 

Wtorek 20 października

Cena zestawu 18 PLN zupa w każdym zestawie

Bagietka 8 PLN

 

Zupa pomidorowa z makaronem

Bagietka z suchą krakowską i warzywami

Naleśniki wegetariańskie

Śledź w oleju z pieczywem

Wieprzowina z mango, ryż, surówka z białej kapusty

Makaron z kurczakiem w sosie pieczarkowym

Nugettsy z kurczaka z frytkami i sosem czosnkowym

Pieczony kurczak w sosie śmietanowo-pomidorowym z mozzarellą, łódki ziemniaczane, sałata

 

Środa 21 października

Cena zestawu 18 PLN zupa w każdym zestawie

Bagietka 8 PLN

 

Zupa ogórkowa

Bagietka z żółtym serem i warzywami

Sałatka z wędzonym kurczakiem

Kotlety jajeczno-warzywne, ryż sałata

Kotlet schabowy, pure, kapusta zasmażana

Pierś z kurczaka z suszonymi pomidorami i mozarellą, ryż, fasolka

Pierogi ruskie z cebulką

Makaron carbonara

 

Czwartek 22 października

Cena zestawu 18 PLN zupa w każdym zestawie

Bagietka 8 PLN

 

Kapuśniak

Bagietka z pasztetem i ogórkiem kwaszonym

Nie dodajemy musztardy, bo nie każdy lubi. Chociaż my wolimy z ostrą musztardą;)

Śliwki w cieście

Strudel z ciasta francuskiego z warzywami

Rolada z kurczaka, ryż, tarta marchewka

Schab w sosie grzybowym, ziemniaki, buraki

Makaron z sosem kurkowym

Tortilla z kurczakiem i warzywami

 

Piątek 23 października

Cena zestawu 18,00 PLN zupa w każdym zestawie

Bagietka 8,00 PLN

 

Rosół z makaronem

Bagietka z pastą z kurczaka i warzywami

Naleśniki z nutellą i malinami i sosem waniliowym

Hamburger z frytkami

Pstrąg z patelni, z masłem czosnkowym, frytki, surówka z kiszonej kapusty – danie za 25,00 PLN

Miruna, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty

Biryani z kurczaka i ryżu

Biryani to klasyka kuchni indyjskiej. Potrawa wywodzi się z tradycji kulinarnej Wielkich Mogołów. Kuchnia ta popularna jest szczególnie w północnych Indiach i tam też biryani serwowane jest najczęściej. Chicken biryani jest najpopularniejszą indyjską potrawą z ryżem i oprócz ryżu składa się jeszcze z mięsa, jogurtu i przypraw. Sposób przygotowania potrawy zależny jest od regionu i lokalu. Tradycyjnie chicken biryani powstaje z mięsa kurczaka, ryżu basmati, cebuli, czosnku, chili, jogurtu oraz przypraw takich jak kolendra czy mięta.

Pieczone bataty z ciecierzycą, szpinakiem i fetą

Ten wpis został opublikowany w kategorii Wydarzenia. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *