Menu 25-29 Stycznia

Poniedziałek 25 stycznia

Cena zestawu 18 PLN zupa w każdym zestawie

Danie specjalne – cena podana obok dania

2-gie danie bez zupy – 15 PLN

Zupa – 5 PLN

Bagietka 8 PLN

 

Zupa jarzynowa

Bagietka z salami i ogórkiem konserwowym

Sałata z gruszką i gorgonzolą

Fasolka po bretońsku z pieczywem

Filet z ryby, purée, surówka z kiszonej kapusty

Pieczeń wieprzowa w sosie chrzanowym, purée, surówka z kiszonej kapusty

Makaron sojowy smażony z zielonym groszkiem, mini marchewką i cukinią

Faszerowane pomidory zapiekane z serem, ryż

 

Wtorek 26 stycznia

Cena zestawu 18 PLN zupa w każdym zestawie

Danie specjalne – cena podana obok dania

2-gie danie bez zupy – 15 PLN

Zupa – 5 PLN

Bagietka 8 PLN

 

Zupa cebulowa z grzanką

Bagietka z szarpaną wieprzowiną, sosem 1000 wysp i warzywami

Sznycel z kurczaka, frytki, fasolka z wody

Befsztyk tatarski z cebulką, ogórkiem konserwowym, grzybkami, pieczywo, masło danie za 25,00 PLN

Burito

Sałata z mozzarellą i grillowanym kurczakiem

Papryka faszerowana z ryżem

 

Środa 27 stycznia

Cena zestawu 18 PLN zupa w każdym zestawie

Danie specjalne – cena podana obok dania

2-gie danie bez zupy – 15 PLN

Zupa – 5 PLN

Bagietka 8 PLN

 

Zupa fasolowa

Bagietka z pastą z kurczaka i ogórkiem kwaszonym

Naleśniki z nutellą i musem wiśniowym

Pieczarki faszerowane różnymi serami, ziemniaki purée, fasolka

Grillowana pierś z kurczaka z sosem z moreli, rodzynek i śliwek, ryż, tarta marchewka

Schab w sosie myśliwskim, purée, surówka z białej kapusty

Wołowina po wietnamsku, makaron sojowy, coleslaw danie za 25,00 PLN

Poledica z preproga

Słowackie danie, polędwiczki wieprzowe z sosem grzybowym podawane z pierogami z kaszą gryczaną i ogórkiem kiszonym – danie za 25,00PLN

 

Czwartek 28 stycznia

 

Cena zestawu 18 PLN zupa w każdym zestawie

Danie specjalne – cena podana obok dania

2-gie danie bez zupy – 15 PLN

Zupa – 5 PLN

Bagietka 8 PLN

 

Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami

Bagietka z pastą z makreli, sałatą i ogórkiem kwaszonym

Sałata cezar

Ryż z jabłkiem i cynamonem

Cepeliny z mięsem

Cepelin to kluska w kształcie wrzeciona. Wykonany jest z ciasta ziemniaczanego. Gotuje się go w wodzie, a następnie podaje z dowolnymi dodatkami.

Polędwiczki wieprzowe z sosem z karmelizowanej cebuli, pure, sałata – danie za 25,00 PLN

Pierogi ze szpinakiem i sosem czosnkowym

Udziki pieczone, purée, tarta marchewka

Kluski śląskie z sosem pieczarkowym i tartą marchewką

 

Piątek 29 stycznia

Cena zestawu 18 PLN zupa w każdym zestawie

Danie specjalne – cena podana obok dania

2-gie danie bez zupy – 15 PLN

Zupa – 5 PLN

Bagietka 8 PLN

 

Rosół z makaronem

Bagietka z jajkiem, majonezem i szpinakiem

Sałata z boczkiem, serem lazur i pestkami dyni

Filet z ryby, purée, surówka z kiszonej kapusty

Dorada królewska z patelni, frytki, surówka z kiszonej kapusty danie za 25,00 PLN

Makaron z białym serem, kiełbasą i cebulą

Gulasz wieprzowy po węgiersku, purée, sałata

Nugettsy z kurczaka z frytkami, coleslaw

Kluski leniwe z bułeczką

Ten wpis został opublikowany w kategorii Wydarzenia. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *