menu 26-30 kwietnia

Poniedziałek 26 kwietnia

Cena zestawu 18 PLN zupa w każdym zestawie
Danie specjalne – cena podana obok dania
2-gie danie bez zupy – 15 PLN
Zupa – 5 PLN
Bagietka 8 PLN

Zupa pomidorowa z ryżem i śmietaną
Bagietka z żółtym serem, jajkiem, warzywami i majonezem

Dorada na chruście, frytki, sałata – danie za 25,00 PLN
Skrzydełka z kurczaka, ryż, sałata naddunajska
Pieczeń z karkówki pod pierzynką z warzyw, ziemniaki opiekane
Kotlet pożarski, pure, kalafior
Sałata z burakiem i serem feta
Pierś z kurczaka w migdałach, pure, fasolka
Omlet z warzywami i serem

Wtorek 27 kwietnia

Cena zestawu 18 PLN zupa w każdym zestawie
Danie specjalne – cena podana obok dania
2-gie danie bez zupy – 15 PLN
Zupa – 5 PLN
Bagietka 8 PLN

Zupa ogórkowa
Bagietka z baleronem, warzywami i sosem 1000 wysp

Devolay, frytki, sałata
Hamburger z frytkami, krążki cebulowe
Roladki z sosem grzybowym, kluski kładzione, surówka z czerwonej kapusty
Pyzy z mięsem i okrasą
Warzywa pod beszamelem zapiekane z serem
Sałata z kurczakiem i serem feta
Makaron Siciliana

Środa 28 kwietnia

Cena zestawu 18 PLN zupa w każdym zestawie
Danie specjalne – cena podana obok dania
2-gie danie bez zupy – 15 PLN
Zupa – 5 PLN
Bagietka 8 PLN

Kapuśniak
Bagietka drwala

Pierś z kurczaka a;la bruschetta, ziemniaki opiekane, sałata
Makaron siciliana z kurczakiem
Pierogi z serem, śmietaną i cynamonem

Polędwiczki wieprzowe z sosem kurkowym, kluski śląskie, sur. z czerwonej kapusty danie za 25,00 PLN
Pieczeń z warzywami w sosie pomidorowym, pure, coleslaw
Warzywa po tajsku z ryżem
Pieczarki faszerowane różnymi serami z pestkami dyni, pure, coleslaw

Czwartek 29 kwietnia

Cena zestawu 18 PLN zupa w każdym zestawie
Danie specjalne – cena podana obok dania
2-gie danie bez zupy – 15 PLN
Zupa – 5 PLN
Bagietka 8 PLN

Zupa Solferino
Bagietka z grilowaną kiełbasą i prażona cebulą

Kurczak ze szpinakiem i mozarellą, ryż
Rolada wieprzowa z sosem pieczeniowym, kasza, sałatka z ogórka
Pierogi z mięsem i podsmażaną cebulką
Chłopski garnek (danie jednogarnkowe z kiełbasą)
Grillowane warzywa z grulem
Sałata z boczkiem i avocado
Filet z dorsza, pure, sałatka z kiszonego ogórka

Piątek 30 kwietnia

Cena zestawu 18 PLN zupa w każdym zestawie
Danie specjalne – cena podana obok dania
2-gie danie bez zupy – 15 PLN
Zupa – 5 PLN
Bagietka 8 PLN

Rosół z makaronem – jak co piątek;)
Bagietka z jajkiem, majonezem i warzywami

Filet z ryby pod szpinakiem i mozarellą, frytki, surówka z kiszonej kapusty
Cordon Bleu, frytki, surówka z marchewki
Kotlety sojowe, ziemniaki w ziołach, surówka z białej kapusty
Duszona karkówka z cebulką, ziemniaki opiekane surówka z białej kapusty
Kurczak w ziołach, ryż, tarta marchewka
Naleśniki z serem i polewą czekoladową
Sałata grecka

Papas rellenas, pomidory z cebulą
Danie południowo-amerykańskie popularne między innymi w Chile, na Kubie, Dominikanie,
Kolumbii czy Peru. Krokiet robiony z ziemniaków puree nadziewany kawałkami grillowanego
kurczaka i serem, opiekany jak frytki. Sama nazwa w tłumaczeniu oznacza faszerowane
ziemniaki.

Ten wpis został opublikowany w kategorii Wydarzenia. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *