menu 16-20 maja

Poniedziałek 16 maja

Żurek z ziemniakami i jajkiem
Bagietka z serem i warzywami

Sałata cezar
Warzywa curry z ryżem
Schab w sosie myśliwskim, ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty
Makaron z kurczakiem i szpinakiem
Nugettsy z kurczaka z frytkami i sosem czosnkowym
Filet z ryby, pure, surówka z kiszonej kapusty

Wtorek 17 maja

Zupa kalafiorowa
Bagietka z suchą krakowską i warzywami

Duszona karkówka, pure ziemniaczane, surówka z białej kapusty
Tortilla z szynką, żółtym serem i sosem czosnkowym
Kotlety sojowe, pure, surówka z białej kapusty
Pierś z pieca bez tłuszczu, ryż, sałata winegret
Sznycel w sezamie, ziemniaki opiekane, tarta marchewka
Ryż z jabłkiem i słodką śmietanką

Środa 18 maja

Krupnik 

Bagietka z chrupiącym boczkiem i sosem musztardowym

Naleśniki Banoffe

Ryba z pieca, pure, surówka z kiszonej kapusty
Spaghetti bolognese
Pierś z rusztu z suszonymi pomidorami, ziemniaki opiekane, sałata
Sałata z panierowanym camembertem
Łosoś z pieca, pure, sałata – danie za 30 PLN bez zupy

 

Czwartek 19 maja

Zupa szczawiowa z jajkiem
Bagietka z polędwicą sopocką i warzywami

Makaron z kurczakiem w sosie pieczarkowym
Pulpety w sosie koperkowym, pure, biała kapusta
Sałata z chrupkim boczkiem i pestkami dyni
Kotlety jajeczno-warzywne, puree, surówka z białej kapusty
Grilowane warzywa, ryż, sos czosnkowy

Piątek 20 maja

Rosół z makaronem
Bagietka z pastą rybną, sałatą i ogórkiem kiszonym

Duszona wieprzowina z warzywami
Kurczak w porach z ryżem
Filet z ryby, pure, surówka z kiszonej kapusty
Udko pieczone, pure, marchewka z groszkiem
Sałata grecka
Tarta ze szpinakiem i sosem czosnkowym

Ten wpis został opublikowany w kategorii Wydarzenia. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *