menu 24-28 Października

Poniedziałek 24 października

Zupa zacierkowa
Bagietka z polędwicą sopocką, serem, warzywami i majonezem

Sałata grecka
Kotlety sojowe, pure, surówka z białej kapusty
Łosoś pieczony z cytrynowym pieprzem, ziemniaki, sałata – danie za 35,00 PLN bez zupy
Filet z miruny, pure, surówka z kiszonej kapusty
Duszona karkówka, kasza, sałatka z ogórka kiszonego
Kurczak słodko-kwaśny, ryż, coleslaw z czerwonej kapusty

Wtorek 25 października

Zupa kalafiorowa z koperkiem
Bagietka ze sznyclem drobiowym i sosem algierskim

Sałata texas z sosem cezarskim i bekonem
Boczniaki panierowane, purée, kalafior z wody
Gulasz z żołądków drobiowych, purée ziemniaczane, surówka z kiszonej kapusty
Devolay, pure ziemniaczane, fasolka
Klopsy w sosie koperkowym, pure, surówka z czerwonej kapusty

Środa 26 października

Żurek z ziemniakami, jajkiem i kiełbasą
Bagietka z serem feta i oliwkami

Naleśniki z serem i sosem śliwkowym
Ryba z pieca, pure, sałatka z ogórka kiszonego
Pstrąg pieczony, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty – danie za 30,00 PLN bez zupy
Kotlet schabowy, pure, kapusta zasmażana
Spaghetti bolognese
Makaron z kurczakiem w sosie pieczarkowym

Czwartek 27 października

Zupa ogórkowa
Bagietka z szynką i warzywami

Sałata z karmelizowaną gruszką i gorgonzolą
Placki z jabłkami i gruszką
Makaron spinaci
Roladki schabowe z sosem rozm.-trybulowym, kopytka, sur z cz. kapusty
Schab w sosie myśliwskim, pure, surówka z białej kapusty
Sznycel z kurczaka, pure, tarta marchewka

Piątek 28 października

Rosół z makaronem
Bagietka z jajkiem, majonezem i warzywami

Sałata Floryda z łososiem
Filet z ryby, pure, surówka z kiszonej kapusty
Łosoś pieczony, ziemniaki opiekane, sałata winegret Danie za 35,00 PLN
Pieczeń rzymska, ziemniaki, buraczki
Pierś z pieca z ananasem, ryż, fasolka
Kurczak w sosie brzoskwiniowym, ryż, sałata

Ten wpis został opublikowany w kategorii Wydarzenia. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *